
Zilvervliesrijst Provençale met Scampi’s en Worst
Zilvervliesrijst Provençale met scampi’s en worst is een gerecht die zowel smakelijk, voedzaam en niet moeilijk te bereiden is. De combinatie van de sappige scampi’s, de heerlijke bruingebakken schijfjes worst, de kleurrijke groenten, doen je verlangen naar een zonovergoten Provençaalse zomer. Dus iedereen ermee aan de slag, zodat die mooie zomer eindelijk mag komen ! Trek je schort aan en laten we eraan beginnen !
Ingrediënten voor zilvervliesrijst Provençale met scampi’s en worst voor 4 personen
Om dit heerlijk gerecht te maken heb je de volgende ingrediënten nodig :
- 400 gram zilvervliesrijst
- 400 gram scampi’s gepeld en ontdarmd
- 2 kip cervola worsten (340 gram)
- 3 middelgrote tomaten
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- Potje Sun Dried Tomato Spread 190 gram (optioneel, je kan ook rode pesto nemen of dit gewoon weglaten maar dan moet je meer passata (600 gram ipv 400 gram) gebruiken)
- 400 gram Passata di Pomodoro
- Goeie scheut droge witte wijn
- Half potje zongedroogde tomaten (ongeveer 10 in de helft gehakt)
- Double Garlic Pepper (of gewone peper en lookpoeder)
- Oak Smoked Salt Flakes (of gewoon zeezout)
- Cayennepeper
- Provençaalse kruiden
- Chiliflakes (theelepel of meer volgens je van pikant houdt)
Bereidingswijze Zilvervliesrijst Provençale met scampi’s en worst
Voorbereiden van de ingrediënten :
- Hak de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika’s in blokjes.
- Maak de scampi’s schoon, dep ze droog en snijd de kip cervela’s in schijfjes.
Rijst koken :
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Houd rekening dat zilvervliesrijst langer moet koken dan gewone rijst. Zilvervliesrijst heeft dan ook veel meer voedingswaarde en vezels dan gewone rijst.
Scampi’s en de schijfjes kip cervela bakken :
- Verhit een goeie scheut olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en roze zijn. Kruid met cayennepeper en Double Garlic Pepper en schep uit de pan.
- Doe opnieuw een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak de schijfjes worst aan beide kanten tot ze bruin zijn en kruid ook met cayennepeper en Italian Garlic pepper. Schep uit de pan.
Groenten bereiden :
- Doe een scheut olijfolie in een grote pan, voeg de stukjes ui en knoflook toe en bak glazig.
- Voeg nu de stukjes paprika toe en bak tot de ze zacht beginnen te worden. Kruid de groenten met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Voeg de inhoud van het potje Sun Dried Tomato Spread, de passata, de wijn, het verbrokkelde bouillonblokje en de chiliflakes toe. Roer goed onder elkaar en laat ongeveer 10 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Alles mengen :
Roer de zilvervliesrijst en de gehakte stukken zongedroogde tomaten onder de saus, samen met de helft van de scampi’s en de gebakken schijfjes worst. Maak dat alles goed vermengd is zodat de zilvervliesrijst volledig bedekt is met de saus.
Serveren van het gerecht zilvervliesrijst Provençale met scampi’s en worst :
Serveer de zilvervliesrijst Provençale met scampi’s en worst in borden of kommetjes en leg in elk bord of kommetje nog enkele scampi’s en schijfjes worst bovenop. Werk af met verse peterselie.
Ik kocht de Sun Dried Tomato Spread in Lidl bij de aanbiedingen. Ze hebben dit dus niet altijd. Je kan dit gerust weglaten en voorbeeld rode pesto gebruiken ofwel voeg je gewoon meer passata toe.
De Double Garlic Pepper is van Mill&Morter. Heb je dit niet, gebruik dan gewone peper. Hetzelfde voor Oak Smoked Salt Flakes, gebruik dan gewoon zout. Je gerecht gaat zeker niet minder smaken als je een ander soort kruid gebruikt of dat hier vermeld is. Kies wat jij graag lust, maak gewoon dat je altijd genoeg kruiden gebruikt. De mengeling van kruiden die in je eten dringen maken de goeie smaak.
Ook een heerlijk gerecht in een groenten tomatensaus is mijn One Pot Lasagne met Spinazie en Gehaktballetjes of mijn Tortellini van Ricotta en Spinazie in een Broccoli-Tomatenroomsaus
Wil je nog veel gerechtjes ontdekken ? Volg dan zeker mijn Instagram account sylvia_foodlover 😉
Smakelijk !


2 reacties
Enya Rys
Opnieuw een topper!
Sylvia
Dankuwel;)