Vrolijke Gingerbread koekjes en route
Dessert,  Gebak,  Home,  Koekjes,  Recepten

Vrolijke Gingerbread koekjes en route

Zorgen deze vrolijke Gingerbread koekjes en route bij jou ook voor een instant Kerstgevoel ? Zeg nu zelf … sneeuw en Kerst vormen toch een ideale match, vind je ook niet ? Zelf hebben wij een pareltje van een 2CV als oldtimer in onze garage staan en kasten vol met 100den miniatuur 2cv’tjes in alle kleuren en formaten dus dit Kerstplaatje met Gingerbread koekjes past echt bij ons 😉

Maken jullie Gingerbread koekjes rond Kerst ? Alleen al voor de gezellige geur in huis zou je ze maken … kaarsjes aan, koekjes versieren, koekjes knabbelen … zo gezellig. Zelfs Leilah – onze hond – beet met veel smaak de mannekes hun kopje af 🙂

Ingrediënten voor ongeveer 35 vrolijke Gingerbread koekjes en route :

  • 350 gram bloem
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 175 gram donkerbruine suiker
  • 80 gram kandijsiroop
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1,5 theelepel baking soda

Bereiden van het deeg voor de Gingerbread koekjes en route :

  • Smelt de boter, doe de donkerbruine suiker en kandijsiroop erbij en meng tot de suiker gesmolten is.
  • Meng de bloem, baking soda, gemberpoeder, het ei en het mengsel van de gesmolten boter en suiker toe en meng tot een stevig deeg.
  • Maak een bol van het deeg, wikkel in huishoudfolie en zet een half uur tot een uur in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot enkele millimeters en stek er gingerbread vormpjes uit.
  • Verdeel de mannekes op een bakpapier en bak ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ingrediënten voor het versieren van de Gingerbread koekjes :

  • witte poedersuiker
  • water
  • voedingskleurstof

Voor het versieren van de koekjes meng je wit poedersuiker met een beetje water. Zorg altijd dat je begint met enkele druppels water tov van de poedersuiker en indien te dik, voeg dan voorzichtig nog wat druppels water toe tot je een mooie stroperige suiker bekomt. Is het te loperig, voeg dan meer bloemsuiker toe. Als je de mannekes met verschillende kleuren wilt decoreren, werk dan met verschillende potjes en voeg per potje stroperige suiker een ander voedselkleurstof toe. Het decoreren van de Gingerbread koekjes gaat super gemakkelijk met een Cake decoratie pen

Gingerbread koekjes maken is ook een ideaal tijdverdrijf om samen met de kindjes te doen. Wedden dat ze dit de max zullen vinden ? Hoe meer kleurtjes, hoe toffer ze dit zullen vinden. Laat hun de vormpjes uitsteken, decoreren enz… Je kunt de koekjes gebruiken om in de Kerstboom te hangen, maak dan voor het bakken met een rietje een gaatje in het hoofdje. Gebruik deze koekjes ook om cadeautjes te versieren, om aan naamkaartjes te hangen, je kunt het zo gek niet bedenken !

Ook een heel sfeervol Kerst(bij)recept is Quinoakrans met scampi’s en groentjes

Laat gerust hieronder weten met wat jullie de Gingerbread koekjes hebben versierd 😉

Veel plezier !

Sylvia x

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *