Vogelnestjes in geroosterde paprikasaus met puree
Dinner,  Home,  Recepten

Vogelnestjes in geroosterde paprikasaus met puree

Ben jij ook een grote fan van vogelnestjes ? Ik heb het natuurlijk over de vogelnestjes met gehakt en ei hé 😉 Echt comfort food vind ik. Het is een gerecht die echt past in de winter maar ik kan het in elk seizoen zonder probleem naar binnen smikkelen. Eigenlijk is het ook een typisch Paasgerecht… enfin laat ons zeggen dat het altijd smaakt. Naast gehakt, ei en puree willen we natuurlijk ook groentjes. Daarom koos ik voor geroosterde paprikasaus en voegde ik nog ui, look en champignons toe want een evenwichtig voedingspatroon is the key to balance. Laat ons nu in de vogelnestjes in geroosterde paprikasaus met puree vliegen !

Hoe maken we nu de vogelnestjes in geroosterde paprikasaus met puree ?

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 3 eieren
  • 400 gram gehakt (eventueel vegetarisch)
  • paar eetlepel paneermeel
  • boter
  • geroosterde paprikasaus (bokaal 400gram ongeveer) of anders gewoon tomatensaus
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram champignons
  • scheut olijfolie
  • 1kg aardappelen
  • 40 gram boter
  • een scheutje melk
  • peper en zout

Bereiding :

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook tot ze gaar zijn. Giet af en voeg 40 gram boter bij, een scheutje melk, kruid met peper en zout en stamp tot een puree.
  • Kook 2 eieren (hard gekookt) en laat afkoelen.
  • Meng het gehakt met een ei, paneermeel, p&z en eventueel verse kruiden. Roer goed door elkaar.
  • Pel de eitjes en maak een gehaktbal rond elk eitje.
  • Doe een beetje boter in de pan en bak kort de gehaktballen aan alle kanten bruin.
  • Verwarm de oven 5 min voor op 180°. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en overgiet met de gesmolten boter.
  • Voeg nog een paar klontjes boter toe en plaats voor een 20-tal minuutjes in de oven op 200° en lepel tussenin de boter vanuit de ovenschaal over de gehaktballen.
  • Pel de rode ui en knoflook en snijd in stukjes. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en de look glazig. Voeg de champignons toe, p&z en laat alles al roerend nog een paar minuutjes stoven.
  • Voeg een bokaal geroosterde paprika saus (eventueel tomatensaus ipv geroosterde paprikasaus) toe en laat nog een kleine 10 minuutje sudderen.
  • Haal de gehaktballen uit de oven en halveer.
  • Schep de puree in een bord of kom, schep de paprikasaus erop en leg daarop een vogelnestje.

Varianten op de geroosterde paprikasaus :

Kies natuurlijk de groentjes die jij het lekkerst vindt om toe te voegen aan de paprikasaus want je eigen smaak komt op de eerste plaats. Of kies ipv paprikasaus een tomatensaus met basilicum of een gewone tomatensaus. Het gerecht zal zeker even goed smaken. Heb je verse kruiden staan, voeg ze gerust toe. Het kan alleen maar het gerecht naar een next level brengen. Dus experimenteer en leef je uit, zo ontstaan de beste gerechten.

Mocht je deze vogelnestjes maken, laat zeker eens weten wat je ervan vond. Je kan ook nog veel meer gerechtjes vinden op mijn Instagram account Sylvia_foodlover dus neem gerust een kijkje 😉

By the way, nog een heerlijk gehaktballen receptje.

Smakelijk

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *