Deze vegetarische bladerdeegtaartjes zijn lekker krokant met een kleurrijke vulling van verse groentjes.
Dinner,  Hapjes,  Home,  Lunch,  Recepten

Vegetarische bladerdeegtaartjes

Laat je verrassen door deze heerlijke vegetarische bladerdeegtaartjes ! Deze krokante bladerdeegtaartjes zijn een combinatie van een knapperige, goudbruine korst met een kleurrijke vulling van verse groentjes. Ideaal als hapje (snijd dan kleinere stukjes bladerdeeg), bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht (geserveerd met een frisse salade). Ze zijn simpel te maken en je kan deze vegetarische bladerdeegtaartjes maken met gelijk welke groente. Kies de groenten die jij het liefst lust. Lees zeker verder hoe je deze lekkernijen in geen tijd op tafel tovert.

Ingrediënten 4 personen vegetarische bladerdeegtaartjes :

  • 1 rol bladerdeeg (rechthoekig)
  • 1 eigeel + theelepel water

Groentenmix :

  • 1 kleine courgette in kleine schijfjes
  • 1 ui in stukjes
  • 16-tal snoeptomaatjes (gehalveerd)
  • 2 el olijfolie
  • blaadjes van rozemarijn in stukjes
  • zout en peper
  • Italiaanse kruiden

Ricotta mengsel :

  • 180 gram ricotta
  • 80 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • peper en zout

Bereiding van de vegetarische bladerdeegtaartjes :

  • Doe al de ingrediënten van de groentenmix in een kom. Meng alles goed onder elkaar en zet aan de kant.
  • Mix alle ingrediënten voor het ricotta mengsel tot een gladde massa.
  • Rol het bladerdeeg open en snijd in 8 gelijke stukken. Kerf in elk stuk 1cm van de rand een vierkant (maak dat je het bladerdeeg niet doorsnijdt) waar je het ricotta mengsel op zal verdelen.
  • Verdeel het ricotta mengsel in het midden van elk stuk bladerdeeg en strijk met de achterkant van een lepel effen. Verdeel nu de groenten over de vulling. Maak dat de buitenste randen vrij blijven.
  • Meng het eigeel met het water en wrijf met een kwastje de randen van de vegetarische bladerdeegtaartjes mooi in.
  • Plaats in een voorverwarmde oven en bak de taartjes voor ongeveer 20 minuten tot de bladerdeeg bruin en krokant is.
  • Werk eventueel af met een takje rozemarijn en eetbare bloemetjes (optioneel).

Zin om deze bladerdeegtaartjes niet vegetarisch te maken maar vb. met stukjes vlees of vis ? Waarom niet ? Stukjes kip, scampi, zalm enz… lijken me ook echt zalig als topping.

Zoek je nog een super lekkere salade voor erbij ? Misschien is Zomersalade met bessen, avocado en feta wat je zoekt 😉

Laat gerust een comment achter wat jij van de vegetarische bladerdeegtaartjes vindt … of vol mijn account sylvia_foodlover op Instagram en TikTok. Thecreations of Sylvia is mijn Facebookpagina.

Liefs x

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *