Vegan pannenkoek met exotisch fruit
Dessert,  Gebak,  Home,  Lunch,  Ontbijtjes,  Recepten

Vegan pannenkoek met exotisch fruit

Deze vegan pannenkoek met exotisch fruit moet je echt eens proberen. Je vindt geen kookmagazine of winkel meer waar je “vegan” niet tegenkomt. Meer en meer mensen eten vegetarisch of vegan. Zelf ben ik een flexitarier omdat ik echt niet elke dag behoefte heb aan vlees of vis en bewust mijn vlees- en visinname onder een bepaald niveau wil houden ivm dierenleed, milieu en gezondheid.

Ik wilde wel eens een vegan pannenkoek uitproberen. Zou dat wel smaken zonder eieren ? Nu weet ik het antwoord … JA DUS ! Heel lekker en zeker in combinatie met een spies vers exotisch fruit !

Benodigdheden vegan pannenkoek voor 2 personen (2-3 grote pannenkoeken):

  • 125 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 230 plantaardige melk
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 vanillestokje of vanille extract
  • plantaardige boter

Bereiding vegan pannenkoek met exotisch fruit :

  • Mix de havermout, banaan, plantaardige melk, ahornsiroop en vanillemerg- of extract in een blender tot een glad beslag.
  • Voeg het bakpoeder toe, mix nog eens kort en laat het beslag enkele minuten rusten.
  • Laat een beetje plantaardige boter in een koekenpan smelten en schep een halve pollepel van het beslag in een pan en strijk met de achterkant van een lepel het beslag gelijkmatig open zodat de koekenpan mooi bedekt is (je kan natuurlijk ook kiezen om verschillende mini pannenkoekjes te maken).
  • Als je ziet dat de onderkant mooi lichtbruin begint te worden, draai je met een spatel voorzichtig de pannenkoek om en bak je ook tot de andere zijde lichtbruin is.
  • Herhaal voor de andere pannenkoeken.

Spies van exotisch fruit :

Kies voor exotisch fruit die jij lekker vindt en snijd in gelijke blokjes. Rijg afwisselend de fruitblokjes op een spies. Je kan er ook kleine vruchtjes op zijn geheel aan rijgen (natuurlijk iets minder handig als je er de pel aan laat maar oogt wel mooi. Leg er eventueel nog ander exotisch fruit bij. Ik koos voor mango, papaya, rambutan, physalis, passievrucht, ananas, …

Nog een beetje bloemsuiker op de pannenkoeken strooien en aanvallen maar. Ook lekker met kokosrasp, kaneel of nootjes. Probeer jij ook eens deze vegan pannenkoeken met exotisch fruit ?

Bekijk ook Bosbessen yoghurt met vers fruit (niet vegan).

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *