Tortellini van ricotta en spinazie in een broccoli-tomatenroomsaus
Dinner,  Home,  Pasta,  Recepten

Tortellini van ricotta en spinazie in een broccoli-tomatenroomsaus

Niet veel tijd ? Tortellini van ricotta en spinazie in een broccoli-tomatenroomsaus is DE oplossing ! Vlug gemaakt en toch zal je in dit gerecht de nodige portie groentjes binnen krijgen. De tortellini van ricotta en spinazie koop ik kant en klaar en ik gebruik ook kant en klare broccolirijst. Op die manier kan je dit overheerlijk gerecht in een mum van tijd op tafel toveren 😉 Kom, laat ons vlug aan de slag gaan !

Ingrediënten voor 3 personen :

  • 1 pak kant en klare tortellini gevuld met ricotta en spinazie (500gr)
  • Pak broccolirijst (200gr)
  • 2 rode uien
  • 4 middelgrote tomaten
  • ongeveer 100gr tomatenpuree
  • 5 gevogelte knakworsten in stukjes gesneden (of varken)
  • 3/4 groenten bouillonblokje
  • 200 ml room (ik nam 20% vetgehalte)
  • 2 el olijfolie
  • Italian Garlic van Mill&Mortar (je kan ook gewoon lookpoeder gebruiken of 2 teentjes knoflook bij de ui stoven)
  • Oak smoked salt flakes van Mill&Mortar (of gewoon zeezout)
  • Double Garlic Pepper van Mill&Mortar (of gewoon peper)
  • Flaming Dust van Mill&Mortar (of gewoon paprikapoeder of smoked sweet paprika)
  • Chili flakes

Hoe bereid je de tortellini met ricotta en spinazie in broccoli-tomatenroomsaus ?

  • Doe water in een kookpot en kook de kant en klare tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl je de broccoli-tomatenroomsaus maakt.

Basis van de broccoli-tomatenroomsaus :

  • Pel de rode uien, hak in stukjes en snijd ook de tomaten in stukjes van ongeveer 1cm.
  • Giet de olijfolie in een pot en stoof de stukjes ui glazig, voeg de stukken tomaat toe en laat enkele minuutjes stoven.
  • Voeg nu de broccolirijst, de stukjes knakworst, 3/4 van een groentebouillonblokje, de tomatenpuree en de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Laat ongeveer 10 minuutjes stoven en roer af en toe om.
  • Giet de tortellini met ricotta en spinazie af en meng onder de broccoli-tomatenroomsaus. Indien het iets te droog is naar je gedacht, kan je nog wat room of water toevoegen. Proef altijd of het genoeg gekruid is. Beter een beetje bijkruiden dan dat je direct teveel in hebt gedaan.

Soms maak ik mijn saus met gepelde tomaten, wat ook een optie is want dan is het nog vlugger klaar. Vandaag koos ik voor verse tomaten en voegde ik een blikje tomatenpuree toe.

Als je aandacht naar dit gerecht gaat, dan zal je – indien je gnocchi lust – ook wel gek zijn op Gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella of op Pasta met burrata en gegrilde tomaten

Ik hoop echt dat de Tortellini van ricotta met spinazie in een broccoli-tomatenroomsaus zowel je smaakpapillen als je hart zal verwarmen !

Blijf me volgen voor nog meer lekkere gerechten : liefde gaat door de maag, vooral als het bedekt is met een heerlijke saus 😉

Het zou super tof zijn als je mijn Instagram account sylvia_foodlover zou volgen want daar vind je nog meer lekkers. Indien je 1 van mijn gerechtjes maakt, tag me gerust via mijn stories op Instagram, dan repost ik jouw gerechtje met plezier. Laat gerust in de comments hieronder weten wat je ervan vond, of wat jij er nog bijvoegde om het gerecht nog naar een hoger level te brengen.

Smakelijk alvast en liefs !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *