Home,  Lunch,  Voorgerechten

Toast met groene asperges en rauwe ham

Als ik voor een toast kies, wil ik een toast met verschillende smaakexplosies zoals deze toast met groene asperges en rauwe ham. De frisse cottage cheese met de lauwe groene asperges, de gerookte smaak van de gebakken rauwe ham en de gegrilde noten zorgen voor een ware smaakbeleving. Hou jij ook van het frisse en het lauwe in een gerecht ? En dan de extra bite van de nootjes ? In veel van mijn gerechten zal je het crunchy terugvinden. Misschien echt mijn ding en niet het jouwe, no problem, als je geen noten lust, laat ze gerust weg of voeg vb. als topping wat verbrokkelde feta of geitenkaas toe.

Ingrediënten toast voor 2 personen :

  • 4 dikke sneden van een chiabattabrood
  • 4 el cottage cheese
  • 4 sneden rauwe ham
  • 12 groene asperges
  • handje gehakte noten naar keuze
  • 4 blaadjes Indische kers of kruiden naar keuze

Bereiding toast met groene asperges en rauwe ham :

  • Snijd diagonaal 4 dikke sneden van een chiabatta en rooster die aan beide kanten in een grillpan door de sneden aan weerskanten in te smeren met olijfolie en wat grof zout.
  • Verwijder de harde uiteinden en de harde schil van de groene asperges en stoom of blancheer ze kort tot bijna gaar.
  • Doe wat olijfolie in een grillpan en grill de asperges aan weerszijden, kruid met peper en zout en leg apart.
  • Grill zonder vetstof in dezelfde grillpan de sneden rauwe ham tot krokant en ook de gehakte noten.
  • Beleg de sneden chiabatta met de cottage cheese, leg op elk snede 3 gegrilde asperges, stukjes krokante ham en nootjes. Werk af met Indische kers of kruiden naar keuze.

Gegrilde groenten op een toast in combinatie met kaas en/of vlees/vis kan toch zo lekker zijn. Durf te proberen, je zal verschieten welke verrassende combinaties er uit kunnen komen ;). Blijf je niet vastroesten aan het klassieke plakje kaas of ham die je vertrouwd is.

Hebben jullie aan Naanbrood opgepimpt met groentjes en coquilles al geprobeerd ?

Hebben jullie nog interessante combinaties die ik echt moet proberen op een toast, laat het het me gerust weten, ik ben benieuwd 🙂

Liefs, Sylvia x

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *