Toast avocado met een Turks gepocheerd eitje
Wil jij een top lunch die je achteraf nog veel zal klaar maken ? Dan moet je deze toast avocado met een Turks gepocheerd eitje zeker geproefd hebben. Deze is echt heaven ! Een knapperige toast waar je met je ogen toe in bijt terwijl het eigeel langs je kin loopt … op dat moment zal het je geen barst kunnen schelen want die is te lekker om er bij na te denken. Ik ben gek om toasten te beleggen. Koop je brood ongesneden, dan kies jijzelf de dikte van je toast. Ik koos deze keer niet voor een standaard gepocheerd eitje maar voor de Turkse variant. Turkse gepocheerde eieren met knoflookyoghurt of in het Turks “çilibir” genaamd kennen jullie waarschijnlijk wel. Ik maakte er een toast versie van maar in plaats van yoghurt nam ik hüttenkäse.
Hoe maak je toast avocado met een Turks gepocheerd eitje ?
Ingrediënten voor 1 persoon
- een dikke snede brood
- olijfolie
- 2 eetlepels hüttenkäse
- 2 teentjes knoflook of 1 grote
- halve avocado
- beetje citroensap
- 1 ei
- klontje roomboter
- 1 theelepel zoete gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
Bereiding van de toast avocado met een Turks gepocheerd eitje
- Leg de snede brood in een grillpan en wrijf beide kanten goed in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak tot weerszijden bruin kleuren. De toast moet krokant zijn.
- Doe ongeveer 2 eetlepels hüttenkäse in een kommetje en pers er de knoflook in uit. Meng goed onder elkaar.
- Besmeer de toast met de knoflook hüttenkäse.
- Ontpit en pel de avocado, halveer en snijd diagonaal in schijfjes. Besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper en zout. Schik de schijfjes avocado op de huttenkase.
- Pocheer een eitje. Haal met een schuimspaan uit het water en laat even uitdruppen op een vel keukenpapier.
- Smelt het klontje roomboter op een laag vuur tot de boter lichtjes bruin wordt maar niet verbrandt. Haal van het vuur en roer er de gerookt paprikapoeder en de chilivlokken door.
- Leg het gepocheerd eitje op de avocado en lepel er het botersausje over.
Heb je al zin gekregen om deze heerlijke toast te maken ? Een klassiek gepocheerd eitje is zeker ook lekker maar deze Turkse variant brengt de toast toch naar een next level. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat gerust een reactie achter.
Misschien vind je Naanbrood opgepimpt met groentjes en coquilles en Pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto ook wel lekker als lunch.
Op mijn Instagram account sylvia_foodlover kan je ook lekker veel inspiratie opdoen 😉 Mij volgen zou me een groot plezier doen 😉
2 reacties
Nitje
Mooi en verzot op een lopend eitje !!!
Sylvia
jaaaaa, ik hou er van 😉