Deze Spinazie Gnocchi Caprice heb je in 5 minuten gemaakt. De rest doet de oven.
Dinner,  Home,  Lunch,  Pasta,  Recepten

Spinazie Gnocchi Caprese

Geen excuus meer in drukke tijden om niet te koken want deze Spinazie Gnocchi Caprese is in slechts 5 minuten gemaakt. Je gooit gewoon alles in een ovenschaal, mengen en hupla terwijl de oven zijn werk doet, kan jij verder doen met andere bezigheden terwijl je huis heerlijk begint te ruiken. Ik deed er nog een gesneden paprika en ui bij maar als je het houdt bij enkel de tomaatjes heb je waarschijnlijk maar 2 minuten werk.

Waarom Spinazie Gnocchi Caprese ?

Ik kocht de gnocchi kant en klaar en deze keer met spinazie. Ik kocht die in de Lidl van het merk Italiamo. Je hebt ook de Tomato variant. Ik hou van de luchtige, zachte aardappelballetjes uit de Italiaanse keuken. Het is een ideale basis voor een snel en heerlijk gerecht. De combinatie met sappige tomaatjes, aromatische pesto en smeltende mozzarella maken het gerecht goddelijk. Terwijl ik aan het typen ben, komt het water me in de mond hahaha… Het is gewoonweg een gerecht die werkelijk in een mum van tijd op tafel staat en ééntje om je vingers af te likken.

Ingrediënten Spinazie Gnocchi Caprese voor 3 – 4 personen :

  • 500 gram gnocchi spinazie (of de gewone variant)
  • 120 gram pesto
  • 180 gram snoeptomaatjes (je kan ze halveren, aan jou de keuze)
  • 1 rode zoete puntpaprika in stukjes gesneden (of gewone paprika)
  • 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
  • Italiaanse kruiden
  • Smoked Sweet Paprika ( Mill & Morter) of gewone paprikapoeder mocht je dit niet hebben.
  • Double Garlic Pepper ( of gewone peper)
  • Italian Garlic (of gewone lookpoeder)
  • Oak Smoked Salt Flakes (of gewoon zeezout)
  • Chiliflakes
  • 1 bol mozzarella
  • 250 ml room
  • 50 gram geraspte gruyère kaas
  • een goeie scheut water

Bereiding :

  • Doe de pesto in een ovenschaal die groot genoeg is en meng met de room. Voeg de gnocchi, de snoeptomaatjes, de gehakte ui en paprika, de gruèrekaas, het water en de kruiden toe en roer alles goed onder elkaar.
  • Snijd de mozzarella in schijfjes en verdeel over het mengsel.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten tot de mozzarella gesmolten is en het geheel lichtjes bruin begint te kleuren.

Je kan de groentjes kiezen die jij lekker vindt, vb stukjes courgette, champignons, zongedroogde tomaatjes enz. De geraspte gruyère kaas is optioneel maar ik had nog een restje over en hoe meer cheesy voor mij hoe beter haha.

We hebben allemaal zo van die hectische dagen en dit gerecht is dan ideaal. Vijf minuutjes werk en terwijl de oven zijn werk doet, kan jij je bezighouden met andere dingen. Blijf wel in de buurt van de oven of zet een timer zodat je gerecht niet verbrandt.

Gnocchi Ovenschotel met Gehakt en Mozzarella is ook een echte aanrader.

Wil je nog meer receptjes zien, volg me dan op Instagram nl. sylvia_foodlover. Tag me gerust als je 1 van mijn receptjes maakt, dan repost ik jouw gerecht op mijn story.

Heb jij nog leuke ideeën voor makkelijke ovenschotels, plaats die gerust hieronder in de comments 😉

Smakelijk ! xxx

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *