Romige champignonsoep met toast
Home,  Recepten,  Soepen

Romige champignonsoep met krokante toast

Zijn jullie ook echte soepfans ? Lees dan zeker verder want deze romige champignonsoep met krokante toast MOET je gemaakt hebben ! In mijn jeugd was er altijd verse soep thuis en dat is tot op vandaag nog altijd het geval. Als ik mijn ouders bezoek kan ik altijd genieten van een kom overheerlijke soep. De soep die mama maakt is altijd hartverwarmend vind ik. Sowieso ben ik gek op champignons en een goeie dikke romige champignonsoep mag in de winter zeker niet ontbreken, echt comfortfood. Een lekkere krokante toast erbij maakt het helemaal top.

Hoe maak je nu die lekkere romige champignonsoep ?

Ingrediënten :

  • 500 gram champignons
  • 1/2 stengel prei (optioneel)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen look
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 800 ml heet water
  • 200 gram volle room
  • 2 el zure room (optioneel)
  • stokbrood
  • olijfolie

Bereiding :

  • Snipper de uien en de knoflook fijn en snijd de prei in kleine stukjes.
  • Giet een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de ui en de knoflook glazig.
  • Voeg de champignons en de prei toe en bak een paar minuten mee. Doe de boter erbij en laat smelten. Voeg de bloem toe, roer door het mengsel en bak eventjes mee.
  • Los de bouillonblokjes op in het hete water en voeg toe. Roer tot er geen klontjes meer zijn. Kruid af met peper en zout en laat 10 minuutjes koken.
  • Giet de room er bij en meng goed onder de soep. Proef of de soep genoeg afgekruid is.

  • Terwijl de soep opstaat, snijd je het stokbrood in schijfjes en smeer je ze aan weerszijden in met olijfolie.
  • Verhit een grillpan en rooster de schijfjes tot krokante toasts (lekker met wat grof zeezout erop).

Zalig als je weet dat deze winterkost soep op je staat te wachten als je van een koude of natte wandeling thuis komt, gewoonweg een kommetje vol troost.

Wil je de soep extra romig maken, doe er dan nog een goeie toef zure room op. Wat denk je ? Ook zin gekregen om deze romige champignonsoep te maken ? Dat kan ik geloven ! Ik kan niet wachten om te lezen wat jullie ervan vinden. Laat het gerust hieronder weten 😉

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *