Pizza met broccolini, burrata en geroosterde nootjes
Dinner,  Home,  Lunch,  Recepten

Pizza met burrata, broccolini en gegrilde noten

Deze heerlijke pizza met burrata, broccolini en gegrilde noten staat in een mum van tijd op tafel. Als basis kocht ik een Pizza quattro formaggi van Dr. Oetker en bouwde die verder op met eigen ingrediënten. Je kan natuurlijk de pizzabodem zelf maken maar als het vlug moet gaan is dit de ideale oplossing. Zijn jullie ook gek op burrata ? Ik vind het zo lekker romig en ideaal met groenten.

Zelf heb ik nog niet veel broccolini gegeten maar ik vind het zeer lekker.

Broccolini, ook bekend als aspergebroccoli en babybroccoli, is een plant die als groente gebruikt wordt. De plant lijkt op gewone broccoli, maar heeft een kleinere bloeiwijze en langere dunne bloeistengels.

Ingediënten voor 2 pizza’s :

 • 2 pizza’s quattro formaggi
 • ongeveer 250 broccolini
 • 2 bollen burrata
 • een klein handje pindanoten
 • olijfolie
 • 1 stengel pijpajuin
 • chiliflakes
 • gruyère kaas (optioneel)

Het opbouwen van de pizza met burrata broccolini en gegrilde noten :

 • Stoom of blancheer de broccolini op zijn geheel tot die gaar is.
 • Giet de burrata af en dep droog.
 • Snijd de pijpajuin diagonaal in ringen.
 • Hak de noten grof en bak zonder vetstof in een pannetje tot ze lichtbruin kleuren.
 • Beleg, indien je wenst, de pizza’s met gruyère kaas en bak in een voorverwarmde oven zoals aangeven op de verpakking.
 • Haal uit en beleg met de broccolini, trek de burrata in stukken en schik ertussen.
 • Lepel een klein beetje kwalitatieve olijfolie over de verscheurde burrata, kruid af met chiliflakes en verdeel de gegrilde nootjes en de pijpajuin over de pizza’s.

Nog andere gerechten met burrata op mijn blog zijn :

Ook zin gekregen in de heerlijke pizza of 1 van mijn andere gerechten ? Ik ben benieuwd wat jij ervan vond, laat het gerust in een comment hieronder weten of tag me met je gerecht op mijn Instagram account sylvia_foodlover, dat zou heel leuk zijn.

Smakelijk ! x

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *