Pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto
Home,  Lunch,  Recepten

Pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto

Ik experimenteer heel graag met broodjes beleggen en probeer veel verschillende combinaties. Bij deze pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto is de smaak echt naar een next level gebracht door de bosvruchten confituur die over de ricotta is verdeeld. Die combinatie is echt ongelooflijk lekker. Bovenop de prosciutto verbrokkelde ik nog geitenkaas en stukjes pecannoten. Al die smaken samen zorgen voor een ultieme smaakexplosie. Heel dikwijls koop ik een ongesneden brood waarvan ik zelf dikke plakken snijd. Die wrijf ik aan weerskanten in met olijfolie en bak ze lekker krokant. Een beetje grof zeezout erover en mmmm…….ik krijg alweer honger terwijl ik dit typ haha ! O ja, de ricotta mixte ik met honing en olijfolie maar ik leg het hieronder allemaal uit 😉

Wat heb je nodig en hoe beleg je deze heerlijke pittabroodjes ?

Ingrediënten voor 2 pittabroodjes :

 • 2 (volkoren) pittabroodjes
 • 3 eetlepels ricotta
 • scheutje olijfolie
 • 1 eetlepel vloeibare honing en wat extra als topping
 • 4 sneden prosciutto
 • 2 eetlepels bosvruchten confituur
 • klein stukje verbrokkelde geitenkaas
 • verse basilicum of salie
 • verbrokkelde pecannoten

Beleggen van de pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto :

 • Bak de pittabroodjes zonder vetstof in de pan (laagste stand) voor ongeveer 2 minuten per kant.
 • Mix de ricotta met de honing, een mini scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
 • Besmeer de pittabroodjes met het ricotta mengsel.
 • Lepel hier en daar wat bosvruchten confituur op.
 • Beleg nonchalant met de prosciutto.
 • Werk af met de verbrokkelde geitenkaas en pecannoten, verse kruiden en nog wat honing.

Dit klinkt toch echt TE lekker ! Hoe droger de prosciutto geworden is, hoe lekkerder ik het vind. Dan proef je precies nog meer het zout en geeft het vlees nog meer smaak af. Ook zin gekregen in deze pittabroodjes met ricotta spread en prosciutto ? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 😉

Naanbrood opgepimpt met groentjes en coquilles is eveneens een feestelijke lunch 😉

Smakelijk xx

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *