
Pasta Pesto met Mosselen
Wil jij een gerecht die zowel eenvoudig als overheerlijk is ? Dan moet je deze Pasta Pesto met Mosselen maken ! Dit gerecht is niet alleen vlug en gemakkelijk te bereiden maar is ook een feestje voor je smaakpapillen. Ik gebruikte een kant en klare pesto uit de frigo van de supermarkt maar niks houdt je tegen om zelf je pesto te maken.
Waarom Pasta Pesto met Mosselen ?
Pasta Pesto met Mosselen vind ik ideaal als het iets specialer mag zijn maar dat je toch geen uren in de keuken wilt staan. De combinatie van al dente pasta, romige pesto en de zilte smaak van mosselen zorgt voor een ware smaakexplosie. Je kan met dit gerecht indruk maken op je gasten zonder dat ze weten hoe eenvoudig het te maken is.
Ingrediënten voor 4 personen :
- 500 gram cappellini
- een potje kant-en-klare pesto (frigo supermarkt)
- 2 kg verse mosselen
- een zakje mosselgroenten
- 1 dl witte wijn
- 1 el boter
- een beetje rucola
- een handvol pijnboompitten
Bereiding Pasta Pesto met Mosselen :
- Spoel de mosselen en doe ze met de mosselgroenten in een mosselpot of grote pot. Bevochtig met witte wijn, voeg een klontje boter, peper en mosselkruiden toe. Kook de mosselen tot de schelpen open zijn en giet ze af. Spaar het sap eventueel voor een volgend recept.
- Terwijl kook je de cappellini volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng de pesto onder de pasta.
- Bak ondertussen ook de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze bruin zijn.
- Dresseer de pasta in een diep bord. Voeg de vers gekookte mosselen toe en werk af met rucola, gebakken pijnboompitten, parmezaanse kaas.
Wil je toch zelf de pesto maken ?
Ingrediënten :
- 80 gram Parmezaanse kaas (in een blok)
- 60 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1,5 dl olijfolie extra vierge
- 60 gram verse basilicum
- 1 tl zeezout
- 1 tl peper
- sap van een halve citroen
Bereiding :
- Snijd of breek de Parmezaanse kaas in stukjes
- Mix de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicumblaadjes en schenk er de olijfolie bij. Mix tot een gladde massa.
- Voeg het citroensap bij en kruid met wat peper en zout tot de smaak goed zit.
Dit gerecht is ééntje van onze favoriete vispasta’s. Je kan er gewoon niks mis mee doen en het is zo vlug klaar. Volg mijn Instagram account sylvia_foodlover voor nog veel meer lekkers.
Mocht je deze overheerlijke Pasta Pesto met Mosselen maken, laat dan zeker hieronder een comment achter. Ik ben echt benieuwd wat jij ervan vindt 😉
Misschien is Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata ook iets voor jou 😉
Liefs x

