Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata in 10 minuten
Dinner,  Home,  Pasta,  Recepten

Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata in 10 minuten

Wil jij in 10 minuten deze heerlijke Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata op tafel ? Geloof me, dit kan ! Pasta Pesto is een klassieker die door velen geliefd wordt en waarvoor maar enkele ingrediënten nodig zijn. Dit is een perfect gerecht voor drukke dagen en je toch kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

De combinatie van erwtjes en de romige zachtheid van burrata maakt de pasta pesto echt onweerstaanbaar ! Lees zeker verder want ik weet dat jij ook af en toe van die drukke dagen hebt waar je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Pasta heeft iedereen wel op voorraad want dit blijft heel lang goed. Ook erwtjes heb ik standaard in mijn diepvries. Maak gewoon dat je ook een schaaltje verse pesto in de frigo hebt staan. Je kunt het nog altijd gebruiken voor een ander gerecht. Een bokaaltje pesto is ook een oplossing maar de verse vind ik wel veel beter. Heb je veel tijd, dan kan je de pesto altijd zelf maken. Maar hier gaat het nu over een pasta pesto in 10 minuten. Laten we vlug aan het recept beginnen 😉

Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata in 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen :

 • 250 – 300 gram pasta
 • een schaaltje verse pesto uit het koelvak van de supermarkt (ongeveer 4 eetlepels is de inhoud)
 • ongeveer 200 gram erwtjes uit de diepvries
 • 1 bol burrata (of 2 volgens voorkeur)
 • verse kruiden (vb. basilicumblaadjes of oregano)

Bereidingswijze :

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
 • Terwijl de pasta kookt, ontdooi je de diepvrieserwtjes in de micro en haal je de burrata uit de verpakking.
 • Giet de pasta af, roer er de pesto onder, voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
 • Serveer de pasta pesto in borden, trek de bol burrata wat open en leg op de pasta.
 • Kruid de burrata met wat peper en drizzel er nog wat avocado-olie over.
 • Werk af met de verse kruiden.

Tip : als ik de pesto uit het schaaltje schep, giet ik nog wat olijfolie in het schaaltje om de overgebleven restje samen met de olijfolie bij de pasta te gieten.

Dit voedzaam gerecht is niet alleen in 10 minuten klaar maar is ook een echt smaakbommetje. Dus als je in de toekomst nog op zoek bent achter een snel en verrukkelijk gerecht, probeer dan zeker deze Pasta Pesto met erwtjes en romige burrata. Je zult het niet beklagen !

Misschien vind je deze variant zonder pesto ook lekker nl. Pasta met burrata en erwtjes

Ik zou het super fijn vinden als je mijn receptje maakt dat je me tagt op mijn Instagram account sylvia_foodlover dan repost ik jouw gerechtje in mijn stories. Laat hieronder gerust een comment achter wat jij ervan vond of wat jij nog eventueel hebt toegevoegd 😉

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *