Pasta met burrata en erwtjes
Ben jij ook een echte pastalover ? Maak dan zeker eens deze pasta met burrata en erwtjes. De burrata maakt het lekker romig. Burrata is eigenlijk een Italiaanse verse kaas van koemelk die gemaakt is van mozzarella en room. Daarom is burrata zo goed te combineren met pasta vind ik persoonlijk. Na een drukke werkdag heb jij waarschijnlijk ook nood aan een gemakkelijk gerecht zodat je niet te lang meer in de keuken hoeft te staan. Of na een lange schooldag hebben de kinderen reuzehonger. Wel, deze pasta is super vlug klaar en ik beloof je….het is een gerecht om je vingers bij af te likken !
Hier vertel ik je hoe je deze pasta met burrata en erwtjes maakt.
Ingrediënten voor 2 personen :
- 250 – 300 gram ongekookte pasta naar keuze
- olijfolie
- 3 tenen knolflook
- ongeveer 400 gram erwtjes (diepvries)
- 1 bol burrata
- een handvol cashewnoten
- bosui (optioneel)
- chiliflakes
- peper en zout
Bereiding van de pasta met burrata en erwtjes :
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de diepvrieserwtjes een 3-tal minuten en giet af.
- Bak de cashewnoten zonder vetstof in een pan tot ze aan alle kanten bruin kleuren.
- Giet de pasta af en doe terug in de kookpot. Giet er een goeie scheut olijfolie over en pers de knoflook uit. Kruid met peper en zout en roer alles goed om.
- Haal de burrata uit de verpakking, giet af en dep droog met keukenpapier.
- Schep de pasta in 2 borden en verdeel de erwtjes over de pasta.
- Verdeel de burrata in de helft en trek de 2 helften wat open en leg op de pasta.
- Drizzel een beetje olijfolie over de burrata en kruid met chiliflakes.
- Werk af met schijfjes bosui en met de cashewnoten.
Wil je de pasta enkel eten met de erwtjes en zonder burrata ? Dit zal zeker ook smaken maar de burrata maakt het natuurlijk extra romig. Kies de noten die jij het liefst mag of laat ze weg. Geroosterde pijnboompitjes zijn hier ook top bij dit gerecht.
Wil je nog recepten met burrata ? Dan kan ik je ook pasta met burrata en gegrilde tomaten en burrata met gegrilde druiven en rucola aanraden.
2 reacties
Nitje
Hallo Sylvia, zoals gewoonlijk frisse foto en leuke teksten zeer duidelijk en smakelijk geschreven.
Sylvia
Dankuwel, heel lief xxx