Pasta in romige citroen-ricottasaus met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Ik ben een echte pasta fan, jij ook ? Met pastagerechten kan je oneindig variëren. Een pasta is ook een ideale maaltijd om je restjes in te verwerken. Deze pasta in romige citroen-ricottasaus met Parmezaanse kaas en pijnboompitten is namelijk één van onze favoriete pasta’s. Na een drukke werkdag is deze pasta een geschenk uit de hemel, want het is hemels lekker, staat in een mum van tijd op tafel en is goedkoop. Wist je dat ricotta ook nog eens een laag zout- en vetgehalte bevat ? Hoe graag ik ook kook, bepaalde dagen verlang ik maar achter 2 dingen en dat is ETEN en MIJN ZETEL haha…. De frisse toets van de romige citroen-ricottasaus en de gebakken pijnboompitten vormen een echte smaakexplosie voor je papillen. Lees zeker verder als je jouw papillen ook wil verwennen met deze verrukkelijke pasta.
Hoe maak je nu deze pasta met romige citroen-ricottasaus met Parmezaanse kaas en pijnboompitten ?
Ingrediënten voor 2 personen :
- 250 gram ongekookte pasta naar keuze
- 125 gram ricotta
- 1 citroen (schoongeboend of bio)
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 el verse kruiden (bieslook, peterselie,…)
- peper en zout / Italiaanse kruiden
Bereiding :
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
- Rasp de schil van 1/3 van een citroen en vang ook het sap van 1/3 van een citroen op
- Meng het sap en de rasp door de ricotta en kruid met peper en zout. Een beetje Italiaanse kruiden toevoegen is ook heel lekker.
- Bak 2 el pijnboompitten lichtbruin in een pan (gebruik geen vetstof)
- Giet de pasta af en meng er de citroen-ricottasaus onder
- Schep de pasta met de romige citroen-ricottasaus in borden en werk af met de gebakken pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de fijngesnipperde kruiden
Indien je de pasta nog wat wil verrijken met andere ingrediënten, kan je ook stukjes gekookt ei toevoegen, gebakken courgette, erwtjes, rauwe ham of plakjes gebakken pancetta. Maak jij een weekmenu op ? Zet dan zeker deze pasta in romige citroen-ricottasaus op een drukke dag. Je zal me dankbaar zijn. Het zou me een plezier doen mocht je hieronder een reactie plaatsen wat jou bevindingen van dit gerecht zijn of welke ingrediënten jij hebt toegevoegd 😉 Ik ben benieuwd !
Smakelijk xxx