Ovenschotel van Fusilli met Tonijn Olijven en Mozzarella
Deze Ovenschotel van Fusilli met Tonijn Olijven en Mozzarella is een echte aanrader ! Ovenschotels of éénpansgerechten zijn tegenwoordig heel erg beheerd in vele huishoudens vanwege hun gemak en veelzijdigheid. Je kan deze ovenschotel maken met gelijk welke pasta maar deze keer koos ik voor de Fusilli Giganti. Het is eens iets anders en het oogt wel mooi vind ik. De tonijn met de olijven vormen een ultieme combinatie. Ik voegde ook nog kerstomaatjes toe want dit zorgt dan weer voor de frisse smaak.
Ingrediënten voor 4 personen :
- 500 gram Fusilli Giganti
- 2 middelgrote uien in stukjes
- 4 teentjes knoflook in stukjes
- goeie scheut olijfolie
- ongeveer 20 kerstomaatjes
- doosje olijven gemengd met half gedroogde tomaatjes 200 gram
- 2x 160 gram tonijn natuur in eigen nat
- 400 gram gepelde tomaten (kleine stukjes)
- 70 gram tomatenpuree
- een scheut witte droge wijn
- peper en zout
- Italian Garlic
- 1 bol mozzarella in schijfjes
Hoe maak je de Ovenschotel van Fusilli met Tonijn Olijven en Mozzarella ?
- Doe een goeie scheut olijfolie in een ruime kookpot en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de kerstomaatjes erbij en laat even meestoven.
- Voeg nu de olijven, tonijn (inclusief het eigen nat), de gepelde tomaten, tomatenpuree, wijn en kruiden toe. Meng alles en laat nog een kwartiertje sudderen. Roer af en toe om.
- Kook ondertussen de fusilli volgens de instructies op de verpakking al dente en verwarm de oven.
- Giet de fusilli af en meng goed onder de saus. Giet het geheel in een grote ovenschaal en verdeel de schijfjes mozzarella over de pasta.
- Plaats voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Tips en variaties :
- Voeg eventueel andere groenten toe : champignons, rode paprika, courgette, aubergine, spinazie.
- Kruiden en specerijen : Experimenteer met verschillende kruiden zoals gedroogde oregano, gedroogde basilicum, rozemarijn, chilivlokken.
- Kaas variaties : kies eventueel voor andere kaassoorten zoals cheddar, Gouda of een blauwe schimmelkaas.
Deze ovenschotel van fusilli met tonijn olijven en mozzarella kan je serveren voor verschillende gelegenheden. De zachte fusilli pasta, de hartige tonijn, de romige mozzarella en de frisheid van de tomaatjes zorgen voor een ware smaakexplosie. Je smaakpapillen worden er sowieso gelukkig van !
Wedden dat je ook fan zult zijn van Gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella en Pasta met burrata en gegrilde tomaten ?
Meer receptjes vind je op mijn Instagram en TikTok account sylvia_foodlover. Als je één van mijn gerechtjes maakt zou het leuk zijn als je hieronder een reactie plaatst of als je me tagt via Instagram, dan repost ik jouw gerechtje 😉
Smakelijk !