Naanbrood opgepimpt met groentjes en coquilles
Home,  Lunch,  Recepten

Naanbrood opgepimpt met groentjes en coquilles

Hou jij net als ik van een mooi gepresenteerde lunch ? Dan moet je zeker eens je naanbrood oppimpen met groentjes en coquilles. Je kan natuurlijk ook naanbrood zelf maken maar wil je gaan voor een vlugge lunch, kies dan voor de gekochte versie. Door de groene asperges en coquilles ogen de broodjes echt feestelijk, ook ideaal voor een brunch. Hoe mooier een gerechtje er uit ziet, hoe meer het water me in de mond komt. Ik gebruik naanbrood dus niet enkel als bijgerecht maar ook als een soort pistolet.

Welke groentjes gebruikte ik om mijn naanbrood op te pimpen ?

Ingrediënten voor 2 personen :

  • naanbroodjes 4 stuks
  • 3 el kruidenkaas light
  • handje rucola
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 2 mini komkommers in schijfjes
  • 12 groene asperges (kan ook uit diepvries)
  • 4 coquilles
  • schijfjes bosui
  • peper en zout

Oppimpen van het naanbrood met de groentjes en coquilles

  • Dep de coquilles voorzichtig droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  • Doe een klontje boter in een pan en laat verhitten. Zodra de boter warm is, bak je de coquilles 2 minuten per kant. Bij kleintjes iets minder dan 2 minuten. De coquilles moeten mooi lichtbruin zijn aan de boven- en onderkant maar nog een beetje rauw aan de binnenkant.
  • Bak terwijl ook kort de groene asperges en kruid met peper en zout.
  • Smeer de naanbroodjes in met de kruidenkaas.
  • Verdeel er de rucola, tomaat en komkommer over.
  • Leg diagonaal per naanbrood 3 gebakken asperges.
  • Schik er nu per broodje een coquille op.
  • Werk af met de schijfjes bosui.

Waar moet je op letten bij het koken met coquilles ?

  • Als je coquilles vers koopt, bereid ze dan zo vlug mogelijk en laat ze niet enkele dagen in de frigo liggen. Koop je diepvries coquilles, ontdooi ze van de dag ervoor.
  • Dep de coquilles altijd droog zodat ze mooi schroeien in de pan.
  • Kruid de coquilles op voorhand met peper en zout. Het zout maakt ze iets droger.
  • Bak de coquilles kort op hoge temperatuur. Twee minuten per kant en bij kleinere exemplaren iets minder. Als er een mooi bruin korstje op de ene kant begint te komen, draai om tot er aan de andere kant ook een bruin korstje ontstaat. De binnenkant moet nog iets rauw zijn. Als de binnenkant te lang gaart, krijgen ze de textuur van rubber.

Varianten :

Kies jouw lievelingstoppings. Misschien verkies jij liever :

  • ricottaspread met parmaham, rucola en pijnboompitjes
  • gerookte zalm met asperges
  • burrata met gegrilde tomaatjes en basilicum
  • burrata met gegrilde perzik, honing en tijm…

Ook zin gekregen in opgepimpte naanbroodjes met groenten en coquilles of een andere versie ? Het zou me een plezier doen moest je een reactie achterlaten wat jouw creatie was. Je kan me ook volgen op mijn Instagram account sylvia_foodlover. Naast mijn vele recepten post ik dagelijks ook stories.

Dit lunchrecept is ook een toppertje 😉

Liefs xxx

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *