Malse goulash van kalfsvlees
Dinner,  Home,  Recepten

Malse goulash van kalfsvlees

Een heerlijke malse goulash van kalfsvlees doet me terugblikken naar mijn jeugd. In die tijd kwam dit geregeld op tafel, geserveerd met krokante kroketjes. Dikwijls de zondag, man man man … wat keek ik daar naar uit ! Mijn mama maakte goulash altijd met kalfsvlees omdat dit toch wel malser is. Het zachte, sappige kalfsvlees, gecombineerd met de rijke smaken van kruiden en rode paprika’s creëeren een gerecht dat zowel hartverwarmend als verfijnd is. Dit is misschien meer een winter- en herfstgerecht maar van mijn mag goulash het hele jaar door op tafel komen.

Wat is mijn recept van kalfsgoulash ?

Ingrediënten voor 6 personen :

  • 40 gr boter
  • goeie scheut olijfolie (Oleisys Biologisch extra vierde picholine olijfolie)
  • 1,5 kalfsvlees in blokje
  • paar el bloem
  • peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder
  • 2 rode uien in stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s in dunne reepjes
  • 400 gram gepelde tomaten (vers of uit blik)
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml runderbouillon
  • een scheutje rode wijn
  • een goeie scheut room
  • 2 takjes tijm
  • takjes verse tijm (optioneel)

Bereiding van de malse goulash van kalfsvlees :

  • Doe de stukken kalfsvlees in een grote kom en bestrooi goed met bloem. Meng goed onder elkaar zodat elk stuk vlees licht bedekt is met de bloem.
  • Verhit 20 gram boter in een braadpan en bak een deel (want het gaat niet allemaal tegelijkertijd in de braadpan kunnen) van het kalfsvlees rondom lichtbruin en kruid met peper en zout. Herhaal dit met de rest van de boter en het vlees. Zet het vlees aan de kant.
  • Doe in dezelfde braadpan een goeie scheut olijfolie en fruit de stukken ui, stukjes knoflook en voeg de takjes tijm toe.
  • Schep het kalfsvlees terug in de pan en voeg nu ook de reepjes rode paprika, gepelde tomaten, tomatenpuree, bouillon en wijn toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder (zeker 1,5 el paprikapoeder) en roer alles goed om. Breng het mengsel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat op een laag vuur stoven voor ongeveer een 1,5 uur en roer af en toe om. Haal een stukje vlees uit en kijk of het mals is. Indien de stukken nog niet helemaal mals zijn, kan je het geheel nog een half uurtje laten sudderen.
  • Als de goulash blokjes mals zijn, giet je er ongeveer 100 ml room bij.

Ik gebruikte Oleisys Biologische extra vierge picholine olijfolie, gemaakt van handgeplukte en koudgeperste picholines (olijven), uitmuntende kwaliteit. Ook heel mooi om cadeau te doen trouwens, denk om een mand op te vullen met andere lekkere producten voor moedertjesdag.

Zelf eet ik het liefst kalfsgoulash met kroketjes of gebakken aardappelschijfjes. Maar het past ook heel goed bij pasta, rijst.

Mocht je mijn receptje volgen, zou ik het leuk vinden mocht je hieronder een reactie achterlaten wat je ervan vond of volg me op sylvia_foodlover (Instagram) voor meer receptjes.

Misschien vind je ook wel de Ovenschotel van kaas-aardappelgratintaartjes met broccoli een gerechtje om te proberen. Heel simpel !

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *