Kaneelrolletjes met gesmolten Ruby chocolade
Dessert,  Gebak,  Home,  Recepten

Kaneelrolletjes met gesmolten Ruby chocolade

Zijn jullie ook gek op kaneelrolletjes ? Of noemen jullie deze lekkernij cinnamon rolls ? Deze keer maakte ik mijn kaneelrolletjes met gesmolten Ruby chocolade als topping. Het roze kleurtje zorgt instant voor vrolijkheid vind ik. De kleur komt puur uit de cacaobonen en heeft niks te maken met toegevoegde kleurstoffen. Nog zo leuk toch ? Kinderen zullen maar al te graag meehelpen om deze roze chocolade over de kaneelrolletjes te drizzelen. Laat ons dan nog zwijgen over de lekkere bakgeur in huis. Ik herinner me nog zo goed die zalige geur van de wafeltjes die mama zoveel bakte als we van school kwamen. Dat was nu eens echt thuis komen. Ze bakt ze nog altijd volgens het zelfde recept want ook haar kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn er verzot op. Nu verder naar de kaneelrolletjes met gesmolten Ruby chocolade 😉

Hoe maak je de kaneelrolletjes met gesmolten Ruby chocolade ?

Benodigdheden voor ongeveer 12 kaneelrolletjes :

  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram roomboter
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 50 gram kokosbloesem suiker of bruine suiker
  • een handvol Ruby chocodrops OF evenveel gewone Ruby chocolade
  • een klein klontje gesmolten boter

Bereiding :

  • Rol het vel bladerdeeg open.
  • Smelt 50 gram boter in een kookpot en voeg de suiker en kaneel toe en roer goed door elkaar.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het mengsel en rol op.
  • Snijd de rol in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
  • Neem een ovenschaal, leg er bakpapier in (gebruik die van het bladerdeeg) en leg de rolletjes met het snijvlak naar boven.
  • Smeer de bovenkant van de rolletjes in met gesmolten boter.
  • Zet in de oven voor een 15-tal minuutjes op 180°.
  • Als ze bruin kleuren, haal uit de oven.
  • Terwijl ze afkoelen smelt je een handvol Ruby Chocodrops au bain-marie.
  • Drizzel de gesmolten Ruby chocolade over de kaneelrolletjes.

Je kan natuurlijk kiezen voor gewone chocolade als topping of totaal iets anders. Ik heb altijd een rol bladerdeeg in mijn diepvries liggen, super handig. Met bladerdeeg kan je in een handomdraai zoveel lekkere dingen maken. Let wel op, haal het bladerdeeg maar een 10-tal minuutjes voor gebruik uit de diepvries want anders kan je het deeg niet meer open rollen omdat alles aan elkaar kleeft.

Mochten jullie ook eens de kaneelrolletjes maken, laat dan zeker hieronder weten of het ook zo gesmaakt heeft 😉

Liefs,

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *