Kalfsgehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Dinner,  Home,  Recepten

Kalfsgehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Wil jij de beste gehaktballetjes ooit proeven ? Maak dan zeker deze kalfsgehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus. Je kan ze ook lekker vegetarisch maken maar verder dezelfde ingrediënten gebruiken dan heb je vegetarische gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus. Soms varieer ik met kruiden of andere toevoegingen. Deze keer mengde ik Parmezaanse kaas in de balletjes en pompoenblokjes in de tomatensaus. Zeker in de herfst en in de winter is het echt comfortfood. De voldoening dat ik zie in mijn man of kinderen hun ogen als ze smikkelen van de heerlijke gehaktballetjes maakt me zo gelukkig. Dan ben ik echt een blij ei haha… Een knapperige toast erbij maakt het nog zo gezellig om de overgebleven tomatensaus uit te lepelen. Willen jullie ook deze verrukkelijke gehaktballetjes in Italiaanse saus maken ? Lees dan zeker verder…

Wat is het recept van de kalfsgehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus ?

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 4 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 100 parmezaanse kaas
  • 4 el paneermeel
  • 300 gr kleine (diepvries) pompoenblokjes
  • 500 gr gezeefde tomatensaus
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 el sojasaus
  • scheut droge witte wijn
  • roomboter
  • 100 ml volle room
  • verse oregano- en basilicumblaadjes
  • peper, zout, paprikapoeder en chiliflakes

Bereiding :

Snipper 2 sjalotjes en 2 teentjes knoflook en voeg samen met het paneermeel en de Parmezaanse kaas bij het kalfsgehakt. Versnipper enkele blaadjes oregano en basilicum en voeg deze erbij.

Kluts de eieren en giet geleidelijk bij het mengsel. Zorg dat het mengsel niet te nat en niet te droog is. Kruid naar smaak met peper, zout, chiliflakes en paprikapoeder. Meng alles goed onder elkaar en vorm gelijke ballen.

Verhit een scheut olijfolie en een eetlepel roomboter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan en zet apart. Maak de aanbaksels los met een spatel. Versnipper de andere 2 sjalotjes, teentje knoflook en nog enkele oreganoblaadjes fijn. Verhit een beetje roomboter in dezelfde braadpan en fruit de sjalot en de pompoenblokjes. Voeg als laatste de knoflook erbij.

Giet de gezeefde tomatensaus, de tomatenpuree en de sojasaus erbij en bak een paar minuutjes mee. Kruid met peper, zout, chiliflakes en de versnipperde oreganoblaadjes en blus af met een flinke scheut droge witte wijn. Leg de kalfsballetjes in de tomatensaus en laat alles 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Voeg daarna de room toe en meng tot een romige tomatensaus.

Serveer met rucola en toast en werk af met nog wat Parmezaanse kaas.

Zie je me glunderen als ik kook ? Haha… Ik kookte samen met 2 andere foodies. Hoe meer zielen hoe meer vreugde ! Als jij zoals ik ook van gehaktballetjes houdt, maak dan zeker eens deze versie en laat zeker weten of ze bij jou ook zo in de smaak vallen.

Smakelijk 😉

Fotografie : Frank Croes

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *