Kabeljauwhaasje in serranoham met pomoenpuree
Dinner,  Home,  Recepten

Kabeljauwhaasje in serranoham met pompoenpuree

Zijn jouw gasten visliefhebbers ? Dan zal je met dit kabeljauwhaasje in serranoham met pompoenpuree zeker scoren. De combinatie van de kabeljauw met de knapperige serranoham is echt heaven ! Het kabeljauwhaasje bak ik eerst aan beide kanten mooi bruin om dan in serranoham te wikkelen, klaar voor de oven. De blokjes pompoenpuree kook ik in vissoep ipv in water en ik voeg daarbij een klein stukje van een visbouillonblokje toe. Zo heeft de pompoenpuree een heerlijke volle smaak. Voor de feestdagen mag het net iets specialer zijn, toch ? Lees zeker verder want dit moet je geproefd hebben !

Hoe maak je kabeljauwhaasjes in serranoham met pompoenpuree

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 4 plakken serranoham
  • ongeveer 300 gram pompoenblokjes (ik nam diepvries pompoenblokjes)
  • vissoep of bisque (ongeveer 400ml)
  • 1/3 visbouillonblokje
  • scheut volle room
  • 2 klontje roomboter
  • wortelen kleurenmix
  • toefje kruidenkaas
  • Affilla Cress en een takje rozemarijn (optioneel of gebruik ander vers kruid zoals dille, dragon, peterselie, bieslook)

Bereiding van de kabeljauwhaasjes in serranoham met pompoenpuree

  • Kook de pompoenblokjes in de vissoep of bisque, kruid met p&z en verkruimel er 1/3 van een visbouillonblokje bij. Wanneer de pompoenblokjes gaar zijn, pureer je ze met een stamper. Indien de puree te loperig is, doe je de puree in een vergiet en duw je het vocht met de stamper eruit. Terug in de kookpot voeg je een eetlepel roomboter en een scheut volle room erbij. Je kan het geheel ook eens kort mixen. Proef zeker of er genoeg p&z inzit.
  • Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en bak aan weerskanten in een klontje roomboter tot ze lichtbruin kleuren.
  • Wikkel 2 plakken serranoham in tegenovergestelde richting rond de kabeljauwhaasjes, plaats in een voorverwarmde oven en bak op 180 graden tot de serranoham krokant wordt.

Hoe maak je de wortelrolletjes ?

  • Maak met een dunschiller ongeveer 6 brede linten van de gekleurde wortelen. Ik nam gele, oranje en paarse wortelen. Je hebt maar heel weinig nodig dus gebruik de rest van de wortelen voor een ander gerecht of maak er een heerlijke wortelsoep.
  • Breng water aan de kook, kook de wortellinten ongeveer een 2-tal minuten, giet af en dep goed droog. Per rolletje heb je 3 verschillende kleurlinten nodig. Leg op een plank een eerste lint horizontaal en smeer op de onderste helft van het lint in de gehele breedte een dun laagje kruidenkaas (om aan elkaar te doen kleven).
  • Leg een ander kleur lint op de vorige maar een halve centimeter lager. Voeg ook op het onderste deel van het tweede lint in de gehele breedte een beetje kruidenkaas, leg een halve centimeter lager dan het tweede lint, het derde lint erop en op deze laatste doe je geen kruidenkaas meer.
  • Rol het geheel mooi op en snijd het onderste stuk af zodat het rolletje mooi op je bord kan rechtstaan. Herhaal met het ander rolletje.

Als je de vispakketjes uit de oven haalt, leg ze eerst even op keukenpapier zodat het overtollige vocht in het keukenpapier dringt. Schep eerst de pompoenpuree op de borden en schik daar de kabeljauwhaasjes op, werk verder af met de wortelrolletjes en de verse kruiden.

Dit is een overheerlijk gerechtje die ook niet te zwaar valt want na aperitiefhapjes en een soep of voorgerecht is het niet nodig dat je een zware feestmaaltijd aan je gasten voorschotelt. Een dessertje moet er trouwens ook nog bijkunnen hé ? 😉

Misschien interesseert deze feestelijk Quino krans met scampi’s en groentjes je ook ?

Mocht je deze kabeljauwhaasjes in serranoham met pomoenpuree ook maken, zou ik het heel leuk vinden mocht je hieronder een reactie achterlaten wat jij ervan vond ;).

Alvast fijne feestdagen gewenst !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *