
Hapje van peperkoek met witloof en roquefort kaas
Het is bijna Kerstmis en dit doet ons denken aan familie, gezelligheid, eten en cadeautjes. Als je zelf gasten ontvangt, komt de vraag naar boven wat je klaar gaat maken om te eten. Wel, als je uit de kast wil komen met een lekker hapje, ga je zeker scoren met dit hapje van peperkoek met witloof en roquefort kaas. Het vraagt niet veel werk en het is iets vernieuwends. Voor de gasten die geen peperkoek lusten kan je de peperkoek vervangen door een gewoon toastje. De witloof kan je vervangen door prei.
Hoe maak je dit heerlijke hapje van peperkoek met witloof en roquefort kaas ?
Ingrediënten voor 8 hapjes :
- 8 kleine vierkantjes peperkoek (kan je zo kopen met de feestdagen)
- 3 stronken witloof
- 3 eetlepels donkerbruine suiker
- ongeveer 40 gram roquefortkaas
- enkele granaatappelpitjes
- verse rozemarijn
- een klontje roomboter
Bereiding :
- bak de peperkoekjes lichtjes krokant aan weerszijden (geen vetstof gebruiken). Maak dat ze zeker niet aanbranden en leg apart
- snijd de witloof in kleine stukjes en stoof in een klein klontje roomboter. Doe de bruine suiker over de witloof, kruid met peper en zout en laat nog wat stoven tot de witloof lichtbruin begint te kleuren
- leg de gebakken peperkoek op een bord, lepel er de witloof over en laat wat afkoelen
- verkruimel nu de roquefort kaas over de witloof en werk af met de granaatappelpitjes en de rozemarijn
Wist je dat er verschillende benamingen bestaan voor peperkoek ? Het doet me altijd denken aan mijn jeugd. We hadden standaard peperkoek in huis. Peperkoek met een beetje boter, mmmm… pure nostalgie. Ik ben heel erg benieuwd of dit hapje in de smaak van jullie gasten zal vallen. De smaken zitten er in elk geval boenk op ! Laat gerust een reactie achter want ik ben benieuwd.
Sylvia x

