Griekse yoghurt met blauwe spirulina, fruit en gepofte quinoa
Mijn lievelingsontbijt blijft sowieso Griekse yoghurt met fruit. Ik kan daar zowel in de winter als in de zomer van genieten. Het is een fris ontbijtje die me de nodige kracht geeft om de dag goed te starten. Een beetje nootjes, granola of gepofte quinoa als topping maken het helemaal af. Af en toe roer ik een koffielepel blauwe spirulina onder mijn yoghurt. Blauwe spirulina is een blauwe natuurlijke kleurstof gemaakt van algen. Super gezond maar ook lekker fancy.
Wedden dat kinderen het super leuk vinden om deze blauwe spirulina onder hun yoghurt te roeren ? Als je zegt “we gaan smurfen yoghurt maken” gaan ze zeker enthousiast zijn en zullen ze tegelijkertijd goeie natuurlijke stoffen binnen hebben. Twee vliegen in 1 klap toch !
Recept : Griekse yoghurt met blauwe spirulina, fruit en gepofte quinoa
Ingrediënten voor 2 personen :
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1 koffielepel blauwe spirulina
- 1 el ahornsiroop
- 2-4 takjes jeneverbessen
- een handjevol blauwe bessen
- 4 el gepofte quinoa
- paar baadjes munt
Bereiding :
- Giet de Griekse yoghurt in een kom
- voeg de ahornsiroop en de blauwe spirulina toe en roer goed onder elkaar
- verdeel het yoghurtmengsel over 2 kommetjes
- werk af met de jeneverbesjes, de bosbesjes, de gepofte quinoa en de muntblaadjes
Enjoy !
Zijn jullie ook verliefd op dit mooie blauwe fancy kleurtje ? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat gerust een reactie achter of maak een foto van je yoghurtbowl en tag mij op Instagram 😉