Gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella
Dinner,  Home,  Pasta,  Recepten

Gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella

Proef deze gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella en wordt instant gelukkig. Heerlijk comfortfood. Terwijl ik dit schrijf, ben ik aan het denken dat het lente is vandaag maar als je naar buiten kijkt zou je het absoluut niet zeggen. Dus ovenschotels zijn zeker nog lekker welkom, ook nu het officieel lente is ! Eigenlijk heb ik nog niet zoveel gnocchi gegeten. Pas gekookte gnocchi vind ik niet zoveel smaak hebben maar gemengd in een heerlijke afgekruide saus, ben ik er dan weer helemaal fan van. Het gehakt erbij en de gesmolten mozzarella als topping maken het helemaal af. Zeg nu zelf … wie is er nu niet gek op ovenschotels ?

Gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella maken

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 500 gram gnocchi (frigo supermarkt of zelf gemaakt)
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatensaus naar keuze
  • een goeie scheut witte, rosé of rode wijn (optioneel)
  • een handjevol geraspte gruyère kaas
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • spaghettikruiden en Italiaanse kruiden
  • 1/3 groentebouillonblokje

Bereiding gnocchi ovenschotel :

  • Pel en snijd de ui en de knoflook in stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit de ui en de look. Giet in een kommetje en zet aan de kant.
  • Doe in dezelfde pan het gehakt (zonder vetstof) en bak rul. Voeg de stukjes ui en look erbij.
  • Giet de tomatensaus over het geheel en kruid af met spaghettikruiden, Italiaanse kruiden, peper en zout. Versnipper de blaadjes basilicum en voeg toe.
  • Kruimel een 1/3 van een groentebouillonblokje over de mengeling en overgiet alles met een goeie scheut wijn (optioneel).
  • Voeg een handjevol gruyère kaas toe en roer alles goed onder elkaar. Zet het vuur op een lage stand en plaats een deksel op de pan.
  • Terwijl alles op het gemak suddert, kook je de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Voeg wat zout aan het kookvocht en roer af en toe met een spatel zodat de gnocchi niet aan elkaar kleeft.
  • Giet de gnocchi af, laat uitlekken en meng onder de tomatensaus.
  • Verwarm de oven op 180° en snijd de mozzarella in schijven. Verdeel de mozzarella op de gnocchi ovenschotel, kruid nog wat extra af met Italiaanse kruiden en plaats in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Heb je geen ovenbestendige pan ? Giet dan alles over in een ovenschaal en schik dan de mozzarella op het geheel. Gebruik je liever geen wijn ? No Problem, het gerecht zal zeker niet minder lekker smaken dus laat daarvoor zeker niet om deze lekkere gnocchi ovenschotel met gehakt en mozzarella te maken. Dat zou zonde zijn !

Vogelnestjes in geroosterde paprikasaus met puree is ook een heerlijk comfortfood gerecht. Hier komen enkel de vogelnestjes uit de oven en niet de rest van het gerecht. Een ideaal gerecht voor Pasen die eraan komt 😉

Ik zou graag eens gnocchi zelf maken maar dan met bloemkool in plaats van met aardappelen. Hebben jullie al gnocchi zelf gemaakt ? Was het veel lekkerder dan de gekochte versie ? Laat jouw mening maar horen in een reactie hieronder want ik ben benieuwd 😉

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *