Gezonde yoghurt bowl met blauwe spirulina
Dessert,  Home,  Ontbijtjes,  Recepten

Gezonde yoghurt bowl met blauwe spirulina

Wil jij een absolute blikvanger van een ontbijtje of dessert ? Dan moet je zeker deze gezonde yoghurt bowl met blauwe spirulina en gepofte quinoa eens maken. Zeg nu zelf, ziet het er feestelijk uit of heel feestelijk ? Ik begrijp dat je niet altijd de tijd hebt om van je ontbijt een feestje te maken. Maar als je eens uit de kast wilt komen voor je gasten of voor een brunch dan zal je met deze yoghurt bowl met blauwe spirulina zeker scoren.

Chiazaadjes verwerken in de yoghurt bowl

Ik verwerkte chiazaadjes in de yoghurt. Door enkele uren in de koelkast te plaatsen ontstaat er een chiapudding.

Chiazaadjes maakten al onderdeel van het voedselpatroon van de Azteken en Maya’s. Chia is afgeleid van het woord chian, wat ‘kracht’ betekent.

Het wonderlijke blauw bekom je met blauwe spirulina

Het mooie blauwe kleurtje komt door de toevoeging van een theelepel blauwe spirulina. Blauwe spirulina is ook een superfood met allerlei gezondheidsvoordelen. Dus helemaal geen blauwe kleurstof maar een bron aan mineralen en antioxidanten. Zo stimuleert het ijzer in blauwe spirulina de zuurstoftransport door de rode bloedcellen. Daarnaast verbetert blauwe spirulina de weerstand tegen vermoeidheid en is rijk aan eiwitten, wat weer ondersteunt bij de opbouw en het herstel van de spieren.

Tussen de laagjes yoghurt gepofte quinoa

Naast de blauwe spirulina en chiazaadjes vind je in deze yoghurt bowl ook gepofte quinoa. Doordat quinoa zo rijk is aan eiwitten, vitamine E en mineralen zoals ijzer, koper en magnesium, wordt het ook gekwalificeerd als een echte superfood.

Dus naast een feestelijk ontbijtje heb je ook een bom aan superfoods binnen. Dus geen reden om deze beauty voorbij te laten gaan 😉

Hoe maken we nu deze yoghurt bowl met blauwe spirulina ?

Ingrediënten yoghurt bowl met blauwe spirulina voor 2 personen :

 • 500 gram Griekse yoghurt
 • 1 theelepel blauwe spirulina
 • 4 eetlepels chiazaadjes
 • 1 banaan
 • 8 eetlepels gepofte quinoa
 • 2 eetlepels maple syrop of ahornsiroop
 • ongeveer 15 blauwe besjes
 • enkele eetbare viooltjes (optioneel)

Bereiding yoghurt bowl met blauwe spirulina voor 2 personen :

 • Doe de banaan in stukjes en mix samen met de yoghurt tot 1 geheel.
 • Voeg de chiazaadjes toe en meng alles goed onder elkaar
 • Doe de helft van het mengsel in een ander kommetje en meng onder het ene potje yoghurtmengsel de blauwe spirulina en roer goed tot het blauwe poeder goed is opgenomen.
 • Zet beide kommetjes enkel uren of een nachtje in de frigo.
 • Haal uit de frigo en roer het mengsel van beide potjes chiapudding goed om. Indien de pudding te dik is kan je een klein scheutje (plantaardige) melk toevoegen tot het de gewenste dikte heeft.
 • Halveer de blauwe besjes en zet apart.
 • Maak nu de laagjes. Neem 2 hoge glazen en schep een blauw laagje chia pudding in elk glas en daarop het neutrale kleur. Lepel daarop een laagje gepofte quinoa en bovenop de quinoa schik je zorgvuldig de gehalveerde besje met de snijkant tegen het glas. Als je net als ik eetbare bloempjes wilt gebruiken, bevochtig je een heel klein beetje de bloempjes en plak je die tegen het glas. Lepel er nu voorzichtig terug de blauwe chia pudding in en daarop nog eens het neutrale kleur. Als je glazen lang genoeg zijn, kan je eindigen met het blauwe kleur en als topping nog afwerken met bloempjes, besjes of quinoa.

Maak de yoghurt bowl als je tijd genoeg hebt. Want als je het goed wilt doen, moet je de laagjes op je gemak en voorzichtig opbouwen. Maak ook dat je wat huishoudpapier bij de hand hebt tegen dat er wat yoghurt over het glas morst. Blauwe spirulina vind je terug in natuurvoedingswinkels of online.

Mocht je het ook eens maken, laat hieronder gerust een reactie achter.

Een ander gelijkaardige variant is Griekse yoghurt met blauwe sprilulina fruit en gepofte quinoa

Instagram account : Sylvia_foodlover

Liefs xxx

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

2 reacties

 • Avatar

  Ronnie

  Hey Sylvia,
  Ik heb met veel interesse je recept gelezen.
  Alhoewel ik het waarschijnlijk niet zelf zal nadoen verdien je mijn bewondering voor het gemak zoals je blijkbaar je teksten schrijft alsook de prachtige foto´s.
  Ik ben de fiere papa van een krak van een dochter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *