Fritel Starter Grill – Panini GR 1360
Dit is een review over de Fritel Starter Grill – Panini GR 1360. Dit toestel behoort zonder twijfel tot het gamma voor de starter. Het beantwoordt aan de behoefte aan eenvoudige, compacte en betaalbare keukentoestellen voor kleine gezinnen, studenten of singles.
Mijn ervaring met de Fritel Starter Grill – Panini GR 1360
Mijn verwachtingen van het toestel :
Zelf hebben wij een grote grill als we veel toasts willen maken of als we geen zin hebben om de BBQ aan te steken. Een startermodel zoals deze Starter Grill – Panini GR 1360 vind ik uiteraard ook een meerwaarde om in huis te hebben. Waarom ? De momenten dat mijn man op zijn werk eet en ik thuis werk, vind ik dat een startermodel superhandig is om vb. 2 croque monsieurs te grillen of 1 panini. Waarom in zo’n geval een grote grill gebruiken ? Met het instapmodel maak ik minder vuil en heb ik minder afwas. Als we gaan kamperen nemen we ook het kleine model mee want we zijn maar met 2 en dan hebben we toch de tijd ;). Dus zie dit toestel zeker niet als beperkt maar handig en betaalbaar waarvoor het bedoeld is.
Wil je meer gesofisticeerde, professionele apparaten kan je eveneens bij FRITEL terecht want het Belgische merk biedt een divers gamma keukentoestellen, zowel voor de ervaren hobbykok als voor de beginner.
Een voorbeeld van een heerlijk recept die je kan maken met Fritel Starter Grill – Panini GR 1360 ?
Mexicaanse hotdogs maken met de Fritel Grill – Panini GR 1360
Ingrediënten :
- 3 picolo’s
- 3 worsten
- 3 el basilicum tomatensaus
- 9 snoeptomaatjes
- 1 grote ui
- 1 avocado
- 1 blikje maïs
- gebakken uitjes of muesli in olie bakken met zout en smoked paprika voor de heerlijke crunch
- olijfolie
Bereiding :
- Zet de grill op de hoogste stand en vet met een kwast de grillplaten in met olijfolie alsook de worsten.
- Grill nu de worsten zonder de bovenste grillplaat toe te doen en draai de worsten om tot ze aan beide kanten lichtjes bruin worden en kruid met peper, zout en eventueel gewenste kruiden.
- Doe de bovenste grillplaat naar beneden tot de worsten gaar zijn. Als ze te bruin kleuren zet je de grillstand wat lager van temperatuur ( ik stek ook altijd met een mes in de worsten zodat ze vlugger garen)
- Snijd ondertussen de tomaatjes, ui en avocado in stukjes. De avocadostukjes besprenkel je met citroen.
- Als de worsten gaar zijn, verwijder je eventueel aangebrande resten met keukenpapier. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en grill de maïs tot de maïs lichtbruin kleurt.
- Leg daarna de broodjes met de snijkant op de grill zodat ze lichtjes opwarmen en dat de binnenkant wat krokant wordt.
- Bestrijk de broodjes met basilicum tomatensaus, leg de worsten ertussen en verdeel de uitjes, tomaatjes, maïs, avocado en uitjes of gebakken muesli erover.
Eet smakelijk en veel grill plezier met het toestel !
Liefs Sylvia x