Crispy Taco Cups
Deze crispy taco cups MOET je maken want ze zijn echt verslavend lekker !! Maar echt hé, super verslavend ! De krokante bite samen met de smaakvolle gehaktsaus in combinatie met de frisheid van de mozzarella, de stukjes tomaat en de guacamole maken het echt hemels …
Je kunt de crispy taco cups serveren als hapje, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht met een lekker slaatje erbij. Daarnaast is het een eenvoudig recept en ook kindvriendelijk, dus ideaal voor gezinnen.
Ingrediënten voor 12 Taco Cups :
- een pak filodeeg (136 gram) : ik had 1,5 vel over.
- 500 gram varkens-rundsgehakt
- 2 middelgrote uien in stukjes
- 3 teentjes knoflook in stukjes
- 200 gram passata
- een scheut witte wijn (optioneel)
- olijfolie
- peper en zout
- chiliflakes
- gerookt paprikapoeder
- een potje mozzarella balletjes (245 gram)
- 12 snoeptomaatjes
- 1 avocado
- sap van 1/2 limoen of citroen
- avocado olie of gewone olijfolie
- verse bieslook gesnipperd
Bereiding Crispy Taco Cups :
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de knoflook, passata, de wijn en kruiden toe en laat pruttelen op een zacht vuurtje.
- Snijd elk vel filodeeg in 4 en leg in ieder cupcake vorm 1/4 van een vel. Snijd desnoods met een schaar de grote uitsteeksels af. Het moet niet allemaal zo gelijk zijn maar je kan ze dan beter aanduwen in de vorm.
- Strooi in ieder vormpje een beetje cheddar kaas en leg daarop terug 1/4 van een vel filodeeg.
- Schep nu een goeie eetlepel van het gehaktmengsel op het 2de stukje filodeeg. Daarop doe je nog een laagje geraspte cheddar.
- Plaats in een voorverwarmde oven voor ongeveer een kwariertje op 180° tot het filodeeg krokant en bruin wordt.
Ondertussen bereiden we de toppings
- Ontpit de avocado en prak fijn. Voeg het limoensap toe, kruid met peper en zout en prak onder elkaar.
- Snijd de snoeptomaatjes in stukjes en dep de mozzarella balletjes droog.
- Versnipper de verse bieslook.
Pimpen van de Crispy Taco Cups
- Een keer dat de taco cups uit de oven zijn, verdeel je de guacamole, de stukjes tomaat en de mozzarella balletjes over de cups.
- Kruid nog met een snufje peper en besprenkel de avocado olie over de inhoud van de cups.
- Werk af met de verse versnipperde bieslook.
De witte wijn in het gehaktmengsel kan je weglaten. Ik had toevallig een overschotje witte wijn in mijn frigo en ik vind dat ook wel heel lekker in (gehakt) sauzen. Je kan ook nog stukjes groenten toevoegen aan het gehaktmengsel zoals courgette, paprika, prei, champignons, olijven enz…
Burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham is ook een gerechtje die je zowel als hapje, voorgerecht of als hoofdgerecht (met een heerlijke frisse salade) kan eten.
Ik ben zo benieuwd of jullie dit ook zo verslavend lekker vinden. Laat gerust hieronder een comment achter. Mochten jullie dit recept ook uitproberen, zou het heel lief zijn mij te taggen via mijn Instagram account sylvia_foodlover of Facebook pagina “the creations of sylvia”.
Op mijn Instagram account vind je nog veel meer gerechtjes ;). Volgen zou lief zijn.
Smakelijk !