Ciabatta gevuld met Pesto Mozzarella en Tomaat
Dinner,  Hapjes,  Home,  Lunch,  Recepten

Ciabatta gevuld met Pesto Mozzarella en Tomaat

Ciabatta gevuld met Pesto, Mozzarella en Tomaat kan je ook eenvoudig Ciabatta Caprese noemen. Wist je dat “ciabatta” het Italiaans woord is voor “slof”, verwijzend naar de vorm van het brood ? Dit brood is perfect voor het maken van sandwiches omdat het stevig genoeg is om een goede vulling aan te kunnen, terwijl het toch een heerlijk lichte textuur heeft. We snijden de ciabatta niet doormidden maar we maken gelijke inkepingen die we vullen met pesto en vervolgens afwisselend vullen met schijfjes mozzarella en tomaat. Ben jij ook al aan het watertanden ?

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 1 ciabatta (reeds afgebakken)
  • 1 potje pesto
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • 2 tomaten in schijfjes
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Bereiding Ciabatta gevuld met Pesto Mozzarella en Tomaat

  • Snijd per 1,5 – 2 cm de ciabatta net niet door tot je van het begin tot het einde diepe gleuven hebt. Let op dat je niet te ver snijdt want bij het vullen, zullen de gleuven wat open gerokken worden en kan het zijn dat je het brood uit elkaar trekt.
  • Vul iedere gleuf (met een mes of lepeltje) met een beetje pesto. Vervolgens steek je afwisselend per gleuf een schijfje tomaat en dan een schijfje mozzarella.
  • Strooi over het geheel wat Italiaanse kruiden en besprenkel met olijfolie.
  • Plaats in een voorverwarmde oven voor een kwartiertje op 200 graden tot de mozzarella gesmolten is en de ciabatta lichtbruin begint te kleuren.
  • Werk af met verse basilicumblaadjes.

Ik heb de ciabatta caprese geserveerd met een frisse salade. Dit kan je zowel eten als lunch of als avondmaal. Je kan ook voorbeeld kiezen voor pesto, een schijfje tomaat, een plakje mozzarella en plakje prosciutto want de smaak van prosciutto erbij is zeker een perfecte combinatie. Ook leuk om te presenteren op een borrelplank. Het is eens iets anders en deze gevulde ciabatta zal zeker in de smaak van je gasten vallen. Lekker cheesy !

Zoek je een overheerlijke, frisse salade dan moet je eens Zomersalade met bessen avocado en feta proberen. Je kan altijd de feta weglaten mocht je dit storen bij de mozzarella van de ciabatta.

Laat hieronder gerust een comment achter wat je ervan vindt of tag me via mijn Instagram account sylvia_foodlover en ik repost jouw gerechtje met jouw naam erbij.

Smakelijk !

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *