Burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham
Houden jullie ook van het lekker zomerweertje ? In deze periode zijn frisse gerechten echt mijn favoriet. Dit zomers voorgerecht van burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham is een echt toppertje ! Het frisse van de vruchten in combinatie met het romige van de burrata vind ik heerlijk. Om het gerecht helemaal af te toppen, maakte ik nog een heerlijke crunchy dressing. Benieuwd geworden en ook zin gekregen ? Lees dan zeker verder want dit wil je proeven 😉
Burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham
Ingrediënten voor 2 personen :
- 1 bol burrata
- ongeveer een kwart watermeloen
- stukjes perzik (2 kleine perziken)
- 4 sneetjes rauwe ham of prosciutto
- 4 versnipperde blaadjes citroenmelisse (optioneel)
- handje vol basilicumblaadjes
- ongeveer 6 eetlepels noten- en zadenmix (enkel noten kan ook)
- 3 eetlepels olijfolie
- halve eetlepel witte balsamico-azijn (gewoon witte wijnazijn kan ook)
- 1,5 eetlepel honing
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- enkele stukjes sla of rucola
Recept crunchy dressing :
Crunchy dressing : Bak de noten- en zadenmix kort zonder vetstof in een pannetje (houd na het bakken 2 eetlepels aan de kant om te gebruiken als topping) en doe samen met de olijfolie, azijn, het citroensap, basilicumblaadjes, een beetje peper en zout in een hakmolentje en blend tot een crunchy dressing.
Hoe maken we burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham :
- Trek de burrata in stukken, verdeel over de bodem van 2 glazen en leg er de versnipperde blaadjes citroenmelisse op.
- Haal met een meloenlepeltje ongeveer 12 bolletjes uit de watermeloen en leg in elk glas 4 bolletjes en de helft van de stukjes perzik.
- Snijd de sneetjes rauwe ham horizontaal in 2, maak van elk een rolletje en schik boven het fruit in de glazen.
- Vul tussen de ham verder op met de overige bolletjes watermeloen en de stukjes perzik en steek hier en daar wat kleine stukjes sla tussen.
- Lepel ongeveer per glas 2 eetlepels dressing over het geheel en werk af met nog wat gebakken noten- zadenmix.
- Om het extra feestelijk te maken, legde ik er nog een blaadje Indische kers bovenop.
Ik kan je verzekeren dat dit zomers gerecht van burrata met watermeloen, perzik en rauwe ham zeker in de smaak gaat vallen bij je gasten. Als lunch past het ook, serveer er dan wat crackers of stokbrood bij. Wil je er een aperitiefhapje van maken, gebruik dan kleinere glaasjes en je kan altijd de bolletjes watermeloen vervangen door kleine stukjes watermeloen. Zo past het beter in een klein glaasje.
Je kan het gemakkelijk vooraf maken en in de frigo bewaren tot je gasten er zijn. De crunchy dressing giet je pas over je gerechtje net voor het opdienen. Ik ben reuze benieuwd hoe het bij jullie in de smaak zal vallen. Mocht je het gemaakt hebben, zou het tof zijn als je een foto van je gerechtje maakt en me tagt op Instagram sylvia_foodlover. Dan repost ik je foto 😉
Misschien wil je Burrata met gegrilde druiven en rucola ook wel eens proberen als voorgerecht of lunch.
Smakelijk !
2 reacties
Enya
Mmmm mijn lievelingsgerecht!!
Feyen Sylvia
Danku, zo lekker fris hé !😋