Burrata met gegrilde druiven en rucola
Home,  Lunch,  Recepten

Burrata met gegrilde druiven en rucola

Dit gerecht moet je geprobeerd hebben ! Zoek jij nog een hemels, origineel gerecht die nog eens gezond en super gemakkelijk te maken is ? Lees dan zeker verder want je kunt deze burrata met gegrilde druiven en rucola als lunch met toast eten maar je kan het ook serveren als aperitief hapje. Al de ingrediënten zijn puur en daar hou ik van. Van pure ingrediënten wordt ons lichaam blij en krijgen we meer energie. En meer energie komt weer ons moraal ten goede dus Here we go !

Hoe maak je nu die gegrilde druiven ?

Benodigdheden :

  • een tros blauwe druiven
  • olijfolie
  • peper en zout
  • een bol burrata
  • chilifflakes
  • rucola
  • verse rozemarijn of tijm
  • aperitief stokjes

Bereiding :

  • Neem een aperitief stokje en rijg er per stokje een 4-tal druiven op (of meer naargelang de lengte van het stokje).
  • Herhaal dit met de andere druiven.
  • Leg al de stokjes met druiven in een ovenplaat en besprenkel goed met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Draai de stokjes met druiven ook eens om zodat alles volledig met de olie en de kruiden bedekt is.
  • Zet ongeveer 10 minuutje in een voorverwarmde oven op 180°.

Het dresseren van je bord :

  • Haal de burrata uit de verpakking, laat uitdruppen en dep droog met keukenpapier.
  • Trek de burrata wat open, leg op een bord, besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en chiliflakes.
  • Neem een handje vol rucola en schik naast de burrata.
  • Leg nu ook de spiesjes met gegrilde druiven erbij en werk af met verse rozemarijn of tijm.

Wil je dit als aperitief hapje serveren ?

  • Trek de burrata in stukken en leg de stukken burrata onderaan in aperitiefglaasjes.
  • Kruid met peper, zout en chiliflakes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Prik het stokje met de gegrilde druiven verticaal in de burrata.
  • Werk af met een paar blaadjes rucola en verse tijm of rozemarijn.

Je hebt meteen een origineel aperitief hapje voor je gasten.

Hou jij niet van warm fruit, probeer het dan eens zonder de druiven te grillen maar besprenkel de druiven wel met een heel klein beetje olijfolie en kruid ze ook met peper en zout. Voor de rest doe je hetzelfde. Ook bij een kaasplank kan je gegrilde druiven toevoegen. Wedden dat het je gasten zal bekoren ? Ben jij benieuwd geworden naar gegrilde druiven met burrata en rucola, laat dan zeker in een reactie hieronder weten wat jij ervan vond 😉

Een ander recept met burrata is Pasta met burrata en gegrilde tomaten.

Liefs,

Sylvia

Hallo, Ik ben Sylvia en ik ben gepassioneerd door lekker eten en foodfotografie. Op mijn foodblog vind je allerlei heerlijke, gemakkelijke en grotendeels gezonde recepten terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *