
Bladerdeeg pakketjes met rauwe ham en witte asperges
Kijken jullie ook elk jaar uit naar het witte goud ? Het is nog altijd het aspergeseizoen dus deze bladerdeeg pakketjes met rauwe ham en witte asperges mochten niet ontbreken op mijn blog.
Ik verwerk in dit gerecht witte asperges met een kaas-pesto spread gecombineerd met de zoute, hartige smaak van rauwe ham, verpakt in een krokante laag van boterachtig bladerdeeg. Geloof me, je smaakpapillen worden hier echt heel blij van.
Eénmaal dat de asperges geblancheerd zijn, heb je er bijna geen werk meer aan want nadat je het pakketje gemaakt hebt (super simpel trouwens) doet de oven zijn werk en klaar is kees 😉 Conclusie : met slechts een paar ingrediënten en eenvoudige instructies zet je binnen een mum van tijd een gastronomische traktatie op tafel. Met deze bladerdeeg pakketjes met rauwe ham en witte asperges zal je jouw gasten zeker verrassen ! Kom laat er ons aan beginnen 😉
De stappen om deze lekkere traktatie op tafel te zetten
De ingrediënten bladerdeeg pakketjes met rauwe ham en witte asperges 1 persoon :
- 2 kleine vierkante bladerdeeg vellen (ik reken 2 stuks per persoon)
- Crema van Italiamo ( Bread Spread with Soft Cheese and Pesto) Je kan zelf een spread kiezen (vb kruidenkaas past er ook perfect bij).
- 2 plakjes rauwe ham (gekookte ham zal even goed smaken)
- 6 witte asperges
- 1 eigeel
Bereiding van de bladerdeeg pakketjes :
- Haal de bladerdeegvellen een kwartiertje vooraf uit de diepvries en laat ontdooien.
- Snijd ongeveer 2cm van de onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller.
- Breng een pot met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze af. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
- Snijd met een mesje aan weerszijden van het bladerdeeg horizontale sneetjes over elkaar (begin bovenaan en eindig onderaan) In het midden mag je dus niet doorsnijden.
- Smeer het middelste stuk van het bladerdeeg in met de spread. Leg daarop in de lengte een plak rauwe ham en op de plak ham 3 witte asperges.
- Vouw nu kruislings de de losse reepjes bladerdeeg links en recht over elkaar zodat je een soort vlecht (maar met 2 stroken ipv 3) bekomt.
- Smeer de bovenkant van het bladerdeeg met een borsteltje in met het eigeel. Zeker de reepjes die kruiselings op elkaar liggen goed inwrijven zodat ze mooi aan elkaar kleven.
- Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Een variant met groene asperges is Toast met groene asperges en rauwe ham.
Dit gerecht kan je serveren als voorgerecht of als lunch met een frisse salade erbij.
Eet smakelijk !

